Fillers


Nasolabiala veck

De nasolabiala vecken är rynkorna eller vecken som går från näsan ned mot sidan av munnen. Hur tydliga dina nasolabiala veck är beror på en rad olika faktorer där arvsanlag är en av de avgörande. Dina nasolabiala veck blir ofta mer framträdande med åren när du får en volymförlust i ansiktet. Men även om du tappat mycket vikt som öven har påverkat ansiktet. Många upplever att djupa och tydliga nasolabiala veck får dem att se trötta och lite sura ut.. Dessa rynkor eller veck kan man fylla ut med fillers för att göra dem mindre framträdande. Med fillers tillför man fukt i form av hyaluronsyra som bygger och skapar volym i det önskade området. 


Marionette linjer / Sura mungipor

Tecken på åldrande i vårt ansikte börjar redan vid 20-30 års åldern. Volymen i ansiktet minskas i och med att ansiktsmusklerna blir sämre, bentätheten och fettvävnaden mindre. Även kollagenet som är hudens spännband börjar sakta avta vilket gör vår hud mindre elastiskt och kan upplevas hängigare. Då dragningskraften ständigt drar oss neråt så är det först under hakan och runt munnen som de första ålderstecknen uppstår. Med tiden kan vi uppleva att våra mungipor (marionette linjer) faller neråt och vi ser surare och tröttare ut.


Fillers rökrynkor, läppkonturer

Med åldrandet uppträder ibland tvära linjer på överläppen som man upplever som ålderstecken. Rynkorna kan även göra att man upplever det lite besvärande att använda läppstift och få läppstiftet att stanna kvar innanför läppkonturerna. Färgen vill gärna sprida sig upp i rynkorna mot näsan. Dessa rynkor, även kallade rökrynkor går att behandla med fillers. Även om dessa rynkor runt munnen ofta kallas rökrynkor så förekommer dessa i allra högsta grad även på personer som aldrig någonsin har rökt. Arvsanlaget har stor inverkan och det har även solexponering genom åren.


Fillers läppar

För naturligt fylliga läppar räcker det oftast med en spruta Stylage. Önskar man större läppar för bästa resultat bygger man upp volym stegvis. Det är viktigt att man har realistiska förväntningar. Resultatet varierar mellan olika människor, beroende på såväl skillnader i arvsanlag, som hudens elasticitet och även läpparnas form från början.
Fillers används inte bara för läppförstoring utan även för läppföryngring beroende på vilken typ av preparat som används dvs hur tjock eller tunnflytande det är och total mängd. Behandlingen lämpar sig för att återfå volymen som tappats med åldern och kombineras som bäst med behandling av sura mungipor och rökrynkor för att få fräschare och yngre läppar utan att det syns att man fyllt på själva läpparna.


Fillers tear trough

Tear trough är en fillerbehandling mot insjunkning under ögonen. Om volymen/fettvävnaden under ögonpartiet försvinner  kan det uppstå skuggningar som  visar sig som mörka ringar under ögonen. För att återfå volym och därmed mindre mörka fåror under ögonen, kan en fillerbehandling som tear trough vara lämplig. Ett visst resultat ser man direkt efter behandlingen men det förekommer en del rodnad. Slutresultatet ser man först efter två veckor.
Notera att Tear trough kan endast behandlas om man har en ihålighet eller skåra under ögonen som är orsakad av brist på fettvävnad. Är mörka ringarna orsakade av pigmentering av huden är fillers inte en passande behandling. Viktigt att tänka på att hyaluronsyra binder vatten, vilket inte är bra i Tear trough fall då detta kan orsaka påsar. Har man en tendens till att svullna mycket i ansiktet på mornarna, så är inte denna behandling rekommenderad.


Arga rynkan

Den bästa behandlingen för mellanbryn (”argrynkan”) är egentligen botox. Men ibland räcker det inte med bara botox om rynkan är för djup. Eller så kanske vill en inte få botox. Det går utmärkt att behandla bort rynkan med fillers också och effekten ser man direkt.
Har man för djup argrynka är bästa behandlingen en kombinations behandling med först botox och efter ett par veckor komplettera med fillers.


Kråksparkar

Kråksparkar är de små tunna veck och rynkor som uppstår vid sidan av ögat när du skrattar eller kisar, även kallade skrattrynkor.  Området behandlas som bäst med mycket små mängder av botulinum toxin som får muskulaturen som skapar rynkorna att slappna av och på så sätt skapa en slätare yta och en öppnare blick. I andra fall väljer man att behandla dina kråksparkar med en tunnflytande filler som tillsätter fukt och volym i huden och fyller ut rynkorna från insidan. I några fall är en kombination av båda den absolut bästa lösningen.


Ärr efter t ex akne

Tunnflytande fillers som tillsätter fukt och volym i huden hjälper att fylla ut och förbättra utseendet på ärr och fina linjer.

Hur fungerar Fillers? Läs mer här!


Preparatet som används är Stylage serien

Slutpriset beror på typ och mängd av produkt som används. Valet går vi igenom vid konsultationen och du får ett kostnadsförslag ifall du väljer gå vidare med behandlingen.

OBS!
Enligt den nya lagen (2021:363) om estetiska injektionsbehandlingar som trädde i kraft 2021-07-01 ska ALLA NYA kunder haft en konsultation minst 48 timmar innan behandling. Tänk på att om konsultationen ej skett 48 timmar före så utförs ingen behandling, så var ute i god tid. Är du däremot återkommande kund och varit hos mig på liknande behandling senaste halvåret ingen sån krav finns.
Vid konsultationen kan vi även gå igenom dina funderinagr, frågor, förväntningar. Kom gärna på konsultation även om du är osäker vilken typ av behandling du behöver. Botox, fillers, mesoterapi, skinboosters? Det är inte lätt att veta skillnaderna mellan olika behandlingar, i vilken ordning ska man göra de, hur kan de kombineras för optimal resultat. Vi kan tillsammans lägga upp en behandlingsplan med kostnadsförslag.